TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

SPC: PATRIJARHU POGORŠANA SRČANA SLABOST, PA STABILIZOVANA

Patrijahu Irineju, koji je hospitaliovan u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije SARS CoV2, u ranim jutarnjim časovima ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti, koja je posle mera lečenja stabilizovana, saopštila je SPC.
“Na primenjene mere lečenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje”, istaknuto je u saopštenju.
Kako se navodi, konzilijum lekara specijalista, koji predvodi komandant bolnice, pukovnik docent dr Ivo Udovičić, kontinuirano prati zdravstveno stanje srpskog patrijarha.

 

Novosti: Irinej stabilno, nije životno ugrožen

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilizovano je i za sada nije životno ugrožen, a konzilijum lekara Vojne bolnice Karaburma iz časa u čas prati njegove vitalne parametre, javljaju Novosti pozivajući se na svoja nezvnična saznanja.

Ovo je trenutni zdravstevi bilten poglavara SPC posle teške noći izazvane srčanom slabošću koja je pretila da ugrozi njegov život, navodim list.

Naporima lekarskog osoblja VMC izbegnut je najgori ishod i stanje patrijarha se poboljšalo.

Ipak, konzilijum ne želi da se upušta u dugoročnije prognoze jer je virus korona kojim je zaražen patrijarh nepredvidiv, a svakako su dodatni rizik i njegove godine, napominju Novosti.

Lekarski tim je u neprekidnom kontaktu i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je jutros na svom Instagram profilu poželeo ozdravljenje Njegovoj svetosti, pišu Novosti.

Vučić Irineju: Nikada niste bili potrebniji srpskom narodu

FOTO: ARHIVA, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je patrijarhu Irineju da se srpski narod moli za njegovo zdravlje i uspešan oporavak.

Vučić je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” napisao da patrijarh nikada nije bio potrebniji Srbiji i sprskom narodu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com