SREDNJOŠKOLCI TOKOM LETA USAVRŠAVAJU IT ZNANJA (VIDEO)

SREDNJOŠKOLCI TOKOM LETA USAVRŠAVAJU IT ZNANJA (VIDEO)

Gotovo stotinu srednjoškolaca iz Niša proći će edukaciju kojom će se u narednih pet nedelja upoznati sa mogućnostima koje nudi svet informacionih tehnologija.

Reč je o projektu TEACHnology koju sprovodi studentska organizacija AIESEC u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom i Elektronskim fakultetom u Nišu. Stabilan rast tržišta od 10 odsto godišnje ukazuje na veliki potencijal da se mladi zaposle i bave tzv. poslovima budućnosti.

Više od 90 niških srednjoškolaca se prijavljuje za edukaciju kojom će da usavrše svoja znanja iz oblasti informacionih tehnologije. Kažu da ona pruža mogućnost brzog zaposlenja, dobru zaradu i prati razvoj tzv. poslova budućnosti.

Reč je o projektu studentske organizacije AIESEC koji se sprovodi u saradnji sa stručnjacima, praktikanatima i mentorima Naučno-tehnološkog parka i Elektronskog fakulteta u Nišu.

Edukacija niških srednjoškolaca o mogućnostima koje nudi svet informacionih tehnologija trajaće više od mesec dana, a na kraju će dobiti i sertifikat o savladanim softverskim veštinama. U protekloj godini je kroz razne radionice Elektronskog fakulteta prošlo oko 700 mladih.