PEŠIĆ: STANJE JE BILO VANREDNO I PRE OVIH PRIPREMA (VIDEO)

PEŠIĆ: STANJE JE BILO VANREDNO I PRE OVIH PRIPREMA (VIDEO)

Košarkaši Srbije izgubili su od Belgije u punom Čairu sa pola koša razlike i tako plasman na Svetsko prvenstvo učinili gotovo nemogućim. Igra je pokazala da srpska reprezentacija u ovom trenutku nije baš u najboljoj situaciji, a sa time se složio i selektor Pešić. Na konferenciji za novinare rekao je da je još pre mečeva sa Letonijom i Belgijom situacija bila alarmantna.

Košarkaši Srbije za pola koša poraženi su od Belgije pred punim Čairom i tako su sebi maksimalno zakomplikovali put do Mundobasketa. Izabranici Karija Pešića su u zadnjoj četvrtini prokockali prednost od 10 razlike, a Belgijanci su podigli svoj nivo igre i serijom od 11:0 preokrenuli rezultat u svoju korist 71:72.

Jako je teško bilo šta analizirati u ovom trenutku, svi smo poraženi – reprezentativac Srbije, Dušan Ristić.

Pešić: ”Situacija je bila alarmantna još pre priprema”

 

Strateg Orlova kaže da su neke stvari unutar reprezentacije bile poznate još pre početka prozora.

– Živimo u Srbiji i vrlo dobro znamo kako mi gledamo na poraze  – kaže selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić.

Belgijanci su istakli teške uslove za igru, ali i timski duh. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Vanja Marinković sa 14 poena a njemu se sa 12 pridodao kapiten Bjelica. Belgijance su do pobede vodili Bako sa 17 i Lekomte i Obasohan sa po 16.  Naredni izazovi Srbiju očekuju krajem avgusta. Meč se igrao dva dana jer je u nedelju prekinut nakon dva minuta i šest sekundi igre, zbog problema sa osvetljenjem u Čairu.