TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti

Stefanović: Očekujem najoštriju kaznu zbog slučaja u Nišu (VIDEO)

(Tanjug)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje najoštriju kaznu za uhapšenog direktora Gerontološkog centra u Nišu, koji se sumnjiči za nepravilnosti u radu tog centra, što je dovelo do širenja zaraze virusa korona među korisnicima i zaposlenima.

Stefanović je rekao da će tužilaštvo kvalifikovati delo, ali da se direktor sumnjiči da je propustio veći broj radnji kojima je morao da zaštiti zdravlje ljudi koji su mu povereni u centru, a dozvoli je da dođe do širenja zaraze, i veći broj lica je zaražen.

“Nije čak ni prijavjlivao kada se desio prvi ili drugi slučaj. Nisu prijavljivali, koliko smo obavešteni, ni slučaj visoke temperature. Težak slučaj i uzasna stvar”, rekao je Stefanović za Beogradsu hroniku RTS.

Ministar je naveo da su medicinski stručnjaci odmah pristupili i zaražene prebacuju u zdravstvene ustanove i preduzeće sve mere da njihovo zdravstveno stanje bude stabilno.

“Tužilaštvo će kvalifikovati delo, očekujem najostriju moguću kaznu”, rekao je Stefanović.

Dodao je da je direktor, prema onome što se čuo, dozvolio posete i komunikaciju sa rodbinom koja je došla iz Austrije i drugih zemalja.

“To je primer kako jedna situacija nije smela da se desi”, podvukao je on.

Stefanović je rekao i da se cela država bori i uspela je dobrim merama da sačuva zdravlje najstarijih.

“Kada pogledate situaciju u Evropi i svetu, naša zemlja je jedna od najboljih u tom smislu i velika je zahvalnost najstarijim građanima koji su disciplinovani”, rekao je Stefanović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com