TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

STOJKOVIĆ: TADIĆ JE KAPITEN, RESPEKTUJEM EKIPU IRSKE (foto)

Selektor Dragan Stojković i novi kapiten najboljeg nacionalnog tima Dušan Tadić, održali su konferenciju za medije pred sutrašnji duel sa Republikom Irskom. Biće to prva utakmica Orlova na putu do Katara 2022.

Stojković kaže da ne obraća pažnju na Irsku i na njihov sastav, već da je fokusiran na svoj tim i na svoje igrače.

“Znam dovoljno koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem u taktičkom smislu mojim igračima, ono što će nas čekati sutra. Veoma respektujem ekipu Irske”, rekao Stojković na video konferenciji.

Kapiten Srbije biće Dušan Tadić, a selektor Stojković istakao je da nije bilo teško odrediti ko će nositi traku oko ruke.

“Toliko je odluka bila teška da noćas nisam mogao da spavam. Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu nije ništa sporno. Svi igrači koju su pozvani, figruativno su svi kapiteni. On je samo jedan od predvodnika, a i nosi jedan lep broj na leđima. Dovoljno je kvalitet igrač da je bude i kapiten”, rekao je Stojković.

Selektor je prokomentarisao i ostavku dosadašnjeg predsednika FSS Slaviše Kokeze.

“To što se desilo ne utiče na sportski sektor, kao što sam rekao, mi smo fokusirani samo na ono što nas očekuje na terenu. Bićemo spremni bez obzira na mali vremenski period koji ćemo provesti zajedno. Biće to dovoljno da vidimo kako ćemo, šta ćemo i kakav fudbal želimo da pokažemo. Igrači su dovojno pametni da shvate, a danas ćemo ponoviti i trening i mislim da će to sutra sve da izgleda onako kako želimo, jer želimo hoćemo i možemo. Ne vidim prepreku, osim Irske, koja će želeti da nam osujeti napade”, naveo je Stojković.

Prema njegovim rečima, odlazak na Mundijal u Kataru je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate.

“Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, nije samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Optimista sam po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem, da igraju kao u svojim klubovima. Ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal. Ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela”, rekao je Stojković.

Meč protiv Irske počinje sutra u 20,45.

Naredni meč Srbiju očekuje već u subotu, 27. marta kada u Beogradu gostuje Portugal, a zatim sledi odlazak naše ekspedicije u Baku, gde izabranike Dragana Stojkovića očekuje 30. marta susret sa Azerbejdžanom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com