TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

IZGRADNJA NIŠA U 2023. PO PRIORITETIMA U SVIH PET OPŠTINA (VIDEO)

I sledeće godine biće prioritet izgradnja putne infrastrukture u Nišu, što je i predviđeno Programom za uređenje građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukturu u narednoj godini, koji su usvojili odbornici Skupštine Grada Niša. Izgradnja i rehabilitacija infrastrukture odvijaće se prema prioritetima i po predlozima građana sa područja svih pet niških opština, kažu nadležni.

Programom se za uređenje građevinskog zemljišta u sledećoj godini planira oko 530 miliona dinara, a za održavanje komunalne infrastrukture 43 miliona. Veći deo novca obezbeđen je iz gradskog budžetam dok je jedan deo iz ranijih donacija i transfera ranijih godina u iznosu od oko 4,3 miliona. Priroitet će kao i ove godine biti putna infrastruktura, kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

I dalje radimo, lepo je vreme, a sa novom sezonom idemo po prioritetima po zahtevima građana i opština”, kaže Sotirvski.

To znači da su programom predviđena povezivanja i rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione, ali i toplovodne mreže u sklopu rekonstrukcije i izgradnje gradskih saobraćajnica, zatim komunalno opremanje građevinskog zemljišta i urbanistički planovi i projekti, kao i izrada tehničke dokumentacije za koju je planirano 70 miliona dinara. Obuhvaćena je i izgradnja i održavanje objekata javne namene kao što su predškolske ustanove, zdarstveni, verski i sportski objekti.

Opozicija zamera da program nema detaljan pregled izgradnje Niša.

I ranije je program bio skroman i potpuno je identičan kao prethodne godine i to govori da nismo mnogo odmakli u izgradnji”, kaže Midorag Stanković, odbornik Niš, moj grad.

“Iz aspekta stručnosti nema ničega, jer se ne gađaju budžet i program uređenja zemljišta”, dodaje odbronik, Branislav Jovanović.

Naprotiv, Grad Niš ide punim korakom napred u izgradnji i veliki broj građevinskih doyvola je izdat, odnosno veliki je broj uposlenih, a samim tim i više para u budžetu”, kaže predednik SG Niša, Boban Džunić.

Inače, u Nišu postoji 2.588 ulica i 1.327 kilometara puta.

Novina od ove godine je da se investitori potpisivanjem ugovora i bankarskim garancijama obavezuju da javne i zelene površine dovedu u prvobitno, tehnički ispravno stanje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com