недеља, јун 23

Tiodorović: Avio-prevoz od 18.maja,to je važno za privredu

0
486

(Tanjug)

U Srbiji će avio-prevoz ponovo biti uspostavljen od 18. maja , najavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao je da će to biti moguće prema preporukama svetskih avioagencija i uz sagledavanje epidemiološke situacije.

Tiodorović je naveo da će avio-prevoz biti usklađen sa Evropom i da će asocijacija avio prevoznika dati predloge i instrukcije kako da se to odvija.

“Svi me pitaju za Grčku, pa ne morate da putujete u Grčku, idite na Zlatibor…Grci su inače već najavili kontrolu, odnosno, da će putnici morati da imaju test na virus, a i mi treba da testiramo one koji se vrate iz Grčke, jer i oni imaju isti problem sa virusom“, rekao je Tiodorović.

On je naveo da je uspostavljenje avio-prevoza neophodnost i zbog “podizanja privrede“ i stranih investitora koji posluju u Srbiji.

“Razgovarao sam da privrednicima iz fabrike “Džonson Elektrik“ u Nišu, svi se pitaju kako će da izvoze ako ne preko avio saobraćaja. Ali, sve mora da bude pripremljeno, provereno i pod nadzorom. Ako se sve mere na vreme preduzimaju, onda smo bezbedni“, naglasio je Tiodorvić.

On je na redovnoj pres konferenciji rekao da će svi koji će početi da rade u narednom periodu morati da se dobro pripreme da sprovedu sve mere i obaveze koje će propisati Ministarstvo zdravlja, Republička komisija za zarazne boelsti i Institut za javno zdravlje.

“Oni će pripremiti instrukcije da budemo u skladu sa onim što je cilj, a to je da se zaustavi zaražzavanje, smanje rizici i da funkcionišemo kao normalno društvo“, rekao je Tiodorović.

Leave a reply