TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

TRODNEVNA ŽALOST: SUTRA ČASOVI POČINJU MINUTOM ĆUTANJA, ODLAŽU SE EKSKURZIJE(VIDEO)

U blizini OŠ “Vladislav Ribnikar”, u kojoj je jutros maloletni đak ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro đaka i nastavnicu, građani polažu cveće i pale sveće. Nekoliko policajaca je na samom ulazu u školu, a sadašnji i bivši zaposleni i učenici i dalje dolaze i pale sveće i donose cveće, uglavnom bele ruže.

Inače, uviđaj je završen. Skinute su i zaštitne trake, a forenzičke ekipe MUP-a su otišle nakon obavljenog uviđaja.  Policija je napustila mesto tragedije i pušten je saobraćaj. Zbog tragedije, u beogradskim osnovim školama posle podne nije bilo nastave.

TRODNEVNA ŽALOST

Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji, saopštio je ministar prosvete Branko Ružić.

Povodom tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Ministarstvo prosvete predložilo je da nastava u obe smene u osnovnim i srednjim školama sutra počne odavanjem pošte žrtvama – minutom ćutanja.

ODLOŽITI EKSKURZIJE, AKO JE MOGUĆE

Takođe, ministarstvo predlaže da se sva takmičenja koja su planirana za predstojeći vikend održe uz odavanje pošte žrtvama. Pored toga realizaciju izleta, ekskurzija i nastave u prirodi koje su planirane do kraja ove nedelje, ukoliko je moguće u saradnji sa agencijama treba odložiti, a ako to nije moguće realizacija planiranih aktivnosti mora biti strogo u saglasnosti sa odredbama Zakona o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com