субота, јул 20

U PUCNJAVI U ŠKOLI UBIJENO OSAM UČENIKA I RADNIK OBEZBEĐENJA(VIDEO)

0
32

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, saopštio je MUP.
Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu.
Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

U Vladi Srbije vanredna konferencija za novinare

Vanredna konferencija za novinare, povodom tragedije koja se desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, biće održana u 13.15 časova u Vladi Srbije. Na konferenciji će se obratiti ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Doktor iz Tiršove: Devojčica u operacionoj sali – operacija u toku

V.d. direktor klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je  da su u toj ustanovi dva dečaka i jedna devojčica koji su upucani jutros u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Kako je rekao dečaci su u stabilnom stanju, imaju prostrelne rane donjeg ekstremiteta i oni su na praćenju i primaju antibiotsku terapiju.

Devojčica ima povredu glave i ona je u ovom trenutku u operacionoj sali.

„Ima tešku telesnu povredu“, rekao je doktor medijima.

Majka učenice OŠ Vladislav Ribnikar: Ovo je tragedija

Majka učenice sedmog razreda koja pohađa istu školu i razred kao i učenik koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros pucao iz pištolja na učenike i čuvare ispričala je da je strašno to što se dogodilo i da joj je druga ćerka koja je pohađala tu školu rekla da će pamtiti čuvara škole koji je stradao, jer je bio anđeo od čoveka.

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIC/ bg

Ona je rekla da je brat jutros obavestio da je čuo da je bila pucnjava u školi koja se nalazi u blizini jednog hotela i da je brzo stigla na lokaciju sa ciljem da sazna ko je od dece povređen i da li je njena ćerka na bezbednom

„Nisam mogla nikako da dobijem tu informaciju, pa sam zvala razrednu mog deteta i ona mi je rekla da je moje dete na bezbednom. Posle toga mi je ćerka poslala poruku da je dobro i da je na bezbednom, a posle nekoliko minuta me je pozvala i ispričala šta se dogodilo“, rekla je ona za TV K1.

Objasnila je da je za vreme dok se to dešavalo u školi njena ćerka bila na fizičkom, u sali koja se nalazi na spratu niže i da je za pucnje mislila da su petarde.

„Kad se popela jedan sprat više videla je kako je pao čovek iz obezbeđenja i onda je ona otrčala u salu za fizičko i rekla nastavnici šta je videla, da je reč o pucnjavi, da nisu petarde i onda ih je nastavnica fizilčkog sklonila na bezbedno, u salu za fizičko gde su bili zaključani“, rekla je ona.

Navela je da je druga ćerka koja je takođe pohađala Osnovnu školu Vladislav Ribnikar plakala kada je čula da je stradao čuvar te škole, jer je bio anđeo od čoveka.

„Ćerka koja je pohađala tu osnovnu školu rekla je da će jedino pamtiti tog čoveka iz obezbeđenja jer je bio anđeo od čoveka“, rekla je ona.

UNICEF uputio saučešće porodicama i prijateljima žrtava u pucnjavi u školi

UNICEF uputio je danas iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava, preživelih, povređenih u ovom napadu i onima koji su doživeli traumu i naveo da je duboko rastužen zbog tragičnog događaja koji se danas dogodio u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Škola je mesto nade, optimizma i pripreme za bolji svet. Nije mesto za nasilje bilo koje vrste. Dužni smo da osiguramo da su deca bezbedna u školi!“, navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Dodaje se da je taj tragični događaj podsetnik zašto su važni svest o mentalnom zdravlju i podrška, posebno u obrazovnom sistemu.


Leave a reply