TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne

U NIŠU PALO VIŠE OD 60 STABALA, DOSTA OŠTEĆENIH AUTOMOBILA (VIDEO)

Kompletan grad bio je pod nevremenom a štetu je još nemoguće proceniti rekao je za Zonu plus Nenad Stanković iz Gradskog štaba za vanredne situacije.
Nevreme je oborilo više od 60 stabala. U ulici Vojvode Mišića oboreno je veliko stablo, koje je zaustavilo saobraćaj.

U Naselju Brzi Brod u Ulici Proleterskoj veliko drvo odvalilo se na pola, palo na žice i oborilo banderu koja je ljudima pala direktno u kuću, na terase i dnevnu sobu.

Oštećeno je dosta automobila tek čekamo procenu štete.

U Hajduk Veljkovoj 35 drvo je preprečilo ulaz u zgradu, tako da su ekipe i tu intervenisale. Nekoliko mesta na Bulevaru Nemanjića je obeleženo trakom kako tu niko ne bi prilazio ni danas.

SOTIROVSKI: EKIPE I DALJE NA TERENU, ŠTETA SE JOŠ PROCENJUJE

Vetar je bio velike brzine, zaista nešto što nismo mogli ni da pretpostavimo i nismo imali skoro prilike da tako nešto vidimo u našem gradu.  Šteta se još uvek procenjuje. Ima dosta automobila koji su stradali od drveća koje je padalo. Takođe je nešto od strujnih kablova, od operatera kablovskih oštećeno. Ono što je najvažnije, bilo je više problema u saobraćaju, s obzirom na to da su neka stabla padala i po bulevarima. Od jutros su ulice prohodne, naše ekipe su i dalje na terenu, ekipe JKP Mediana raščišćavaju teren, tako da veće materijalne štete nije bilo, ali oprez jer već za popodne meterolozi najavljuju nepogode, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
Ukoliko građani imaju neki problem mogu da se jave dežurnim službama  i naravno Kancelariji za brze odgovore. Tu je i EPS koji je dežurao tokom cele noći, tu su i Vodovod, Medijana, bili su na usluzi 24 sata građanima. Telefon nije prestao da zvoni s obzirom da ljudi iz okoline javljaju da ima problema u njihovim naseljima.

***  Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com