TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

UČENICI “MIJA STANIMIROVIĆ” ŠALJU PORUKU SOLIDARNOSTI (VIDEO)

Haljine, kompleti, cipele, samo je deo onoga što je prikazano na humanitarnoj modnoj reviji “Matura za sve” koju su organizovali učenici Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu.

Prikazane odevne kombinacije i modni detalji ponuđeni su na online licitaciji, a sav prikupljen novac biće prosleđen porodicama nastradalih i povređeni u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Mi bismo, pre svega, poslali poruku da moramo više pažnje da usmerimo na našu unutrašnju lepotu koja se krije u svakome od nas. Dosta truda i pripreme je uzloženo u sve ovo, kaže učenica ETŠ “Mija Stanimirović” Niš Miljana Milenković. 

Ja sam se i ranije priključivala drugarima iz ETŠ Mija Stanimirović, odlučila sam da i sada podržim ovu akciju, osećamo potrebu da na neki način pomognemo, mislimo da je ovo prikladno. Lepo je da oni koji ranije nisu imali prilike da priušte sebi da nose nešto za maturu, sada mogu to da urade, kaže učenica Gimnazije “Bora Stanković” Niš Anja Krstić. 

Akciji su se priključili i novinari lokalnih medija, kao i niški umetnici i kreativci. ETŠ “Mija Stanimirović” poznata je po humanitarnim akcijama.

U našoj školi gotovo svi učesnici učestvuju u akcijama, dolaze da pomognu, pre svega se javljaju preko parlamenta i profesora, generalno negujemo empatiju i želimo da to proširimo na ostale škole u gradu, kaže potpredsednik učeničkog parlamenta ETŠ “Mija Stanimirović” Niš Martin Mitrović. 

Licitacija na su garderoba i modni dodaci sa revije završava se u sredu uveče.

Na našoj fejsbuk stranici biće objavljene sve donacije i krenuće licitiranje. Ne želimo da to deci izađe iz finansijskih okvira. Želimo da to bude za sve dostupno. Mi stalno imamo humanitarne akcije, učenici su već počeli da razmišljaju na taj način. Kad se setimo nemilih događaja početkom maja, oni su imali potrebu da na odraguju, pa smo želeli da pošaljemo jednu poruku solidarnosti, kaže nastavnik u ETŠ “Mija Stanimirović” Niš Marija Veljković Milojković. 

Sličnu humanitarnu reviju učenici ove šklole su organizovali za svoje drugarice Nataliju I Ivu Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com