TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

UMETNIČKE SLIKE ZA NIŠKO PORODILIŠTE

Nova zgrada Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Nišu koja će se graditi nadomak Urgentnog centra biće mnogo veći i funkcionalniji objekat nego postojeće niško porodilište, kaže direktor GAK-a Dejan Mitić. Ističe da će, po predlogu projekta nove zgrade, svaka porodilja imati svoju sobu ili je eventualno deliti sa još jednom, kao i da će svaka prostorija imati mokri čvor. Do tada, radi se na poboljšanju uslova u postojećem porodilištu, a poslednjom donacijom oplemeniće se prostor umetničkim slikama Udruženja umetnika “Car Konstantin” koje su nastale na likovnoj koloniji Gradske opštine Medijana.

Još se ne zna rok početka izgradnje novog porodilišta u Nišu, ali se od nedavno zna da će biti na mestu sadašnjeg parkinga, iza Urgentnog centra. Direktor Ginekološko akušerske klinike Dejan Mitić kaže da je reč o objektu koji će, prema projektu koji je video, biti sagrađen po savremenim trendovima medicinskih centara.

Bolnica će biti duplo biti ceća nego sada. U sutini će biti duplo veći i funkcionalniji, akao što je resorna ministarka najavila gradiće se po principu za 22. vek. Glavni akcenat će biti na komforu porodilja koja će imati svaka svoju sobu i tuš i kabinu, što je i najveća zamerka pacijentkinja na nedostatak mokrih čvorova u postojećem porodilištu”, kaže Mitić 

U međuvremenu, radi se na poboljšanju uslova u postojećem niškom prodilištu, a poslednjom donacijom oplemeniće se prostor umetničkim slikama koje su nastale na likovnoj koloniji Gradske opštine Medijana.

Jedan deo slika Udruženja umetnika “Car Konstantin” sa ove kolonije je prodat, a novac u iznosu od 46 hiljada dinara biće uplaćen na račun Ginikološke klinike”, kaže predsednik GO Medijana Nebojša Kocić. 

Kocić dodaje da se i ove godine na području Opštine Medijana sprovode mere pronatalne politike, koja podrazumeva da svako četvrto rođeno dete u porodici dobija 150.000 dinara, svako peto 200.000 dinara. Od ranije postoji mera za podsticaj rađanja na Medijani, kojom porodica koja dobije treće dete 12 meseci dobija po 10.000 dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com