USKORO BICIKLISTIČKOM STAZOM OD ZONE 1 DO STOP ŠOPA (VIDEO)

USKORO BICIKLISTIČKOM STAZOM OD ZONE 1 DO STOP ŠOPA (VIDEO)

Na niškim ulicama sve je više biciklista koji, tamo gde nema posebnih staza, često voze i trotoarima. Svakodnevna gužva uskoro bi trebalo da se znatno smanji jer će, kako najavljuju nadležni, biti obeležena biciklistička staza od Zone 1 do Stop šopa. Kroz akciju ”Parkiraj i bicikliraj” se znatno povećao broj biciklista u gradu pa su bicilističke staze još potrebnije.

Biciklisti će uskoro moći da od Zone 1 do Stop šopa dođu svojom stazom, bez guranja sa pešacima ili vožnje prometnim saobraćajnicama. U poslednje dve godine radi se na obeležavanju biciklističkih staza u Nišu koje su prema rečima građana itekako potrebne. Treba da se nastavi sa obeležavanjem biciklističkih staza od tržnog centra Zona 1 do Trošarinske pijace.

– Kada završimo sa obeležavanjem moći će da se od Zone 1 do Stop šopa dođe nesmetano – kaže gradski urbanista, Tanja Obradović.

U Nišu je sve više biciklista.  Grad Niš je ove godine davao subvencije građanima za kupovinu bicikala u iznosu od 5.000 dinara.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com