TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

UZ POMOĆ GRADA I DRŽAVE NIŠLIJE POKREĆU BIZNIS (VIDEO)

Sedamdeset Nišlija je zahvaljujući gradu i državi dobilo mogućnost da pokrene sopstveni biznis. Sa njima su u prisustvu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava.

Znači puno, otvorio sam zanatsku radnju za kućne popravke i imam u planu da se proširim i zaposlim još ljudi.

Ove godine grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje izdvajaju 55,8 miliona dinara za sprovođenje pet mera aktivne politike zapošljavanja. Do sada je u Srbiji dodeljeno oko tri hiljade ugovora.

Sada će taj broj biti i veći. Verujem da će do kraja godine biti dodeljeno oko 4.000 tih subvencija. Država i lokalne samouprave godišnje izdvaju milijardu dinara samo za samozapošljavanje, kaže direktor NSZ Zoran Martinović.

Ministarka Darija Кisić Tepavčević kaže da su na tržištu rada ostvareni dobri rezultati – stopa nezaposlenosti u Srbiji je u drugom kvartalu ove godine smanjena za 1,7 odsto u odnosu na prvi kvartal, dok je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu porasla za 1,9 odsto u odnosu na prvi kvartal.

Iz Budžeta Republike Srbije izdvojeno je 5,7 milijardi dinara za različite programe zapošljavanja, među kojima su programi stručne prakse, programi za pripravnike, program „Moja prva plata“ i drugi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com