TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

UZ SUBVENCIJE DO NOVIH PROZORA, IZOLACIJE I KOTLOVA (VIDEO)

Zainteresovane firme već su se prijavile za učešće u novom konkursu za subvencionisanje mera energetske efikasnosti. Sada su na red došli građani koji imaju rok do 15. oktobra da podnesu dokumentaciju ukoliko žele da na kućama i stanovima zamene stolariju, urade izolaciju, hidroizolaciju, postave toplotne kolektore za dogrevanje vode ili zamene peći kotlovima na pelet i gas. Ove godine procedura je jednostavnija nego pre, pa građani neće morati sami da pribavljaju uverenje lokalne poreske administracije o plaćenom porezu ni list nepokretnosti, već će to biti urađeno po službenoj dužnosti .

I za stambene zajednice je procedura jednostavnija jer neće biti potrebna dvotrećinska većina ni dokazi da svi stanari platili porez na imovinu.

Ivan Pavlović iz Klera je podsetio da je prošle godine stigao veliki broj prijava, što očekuju i ove godine budući da su opredeljena duplo veća sredstva. Trideset četiri miliona dinara je izdvojeno za ove mere, od ukupnih 40 iz Fonda, s tim što je 6 miliona opredeljeno za nabavku solarnih panela, za šta će se javni poziv raspisati u narednih mesec dana.

Konkursna dokumentacija i detalji javnog poziva dostupni su na sajtu Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na šalterima Gradskog uslužnog centra u Ulici Nikole Pašića 24, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti putem mejla kler@gu.ni.rs ili na telefon 018/504-658.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com