TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura VESTI

VEĆA SARADNJA NIŠA I SANU

Niš planira da intenzivira saradnju sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je u zgradi Univerziteta razgovarala sa predsednikom SANU Zoranom Kneževićem.

Što se tiče saradnje između Niša i Srpske akademije nauka i umetnosti, ona naravno postoji u dužem vremenskom period, naročito od momenta kada je SANU osnovala svoj ogranak u Nišu, ali bi naravno mogla da se podigne na viši nivo. Upravo smo nedavno imali jedan zajednički sastanak sa gradonačelnicom Niša, na kojem smo postigli određeni dogovor da se neke stvari u okviru saradnje između grada i akademije podignu na viši nivo. Tako je i ovo današnje predavanje koje sam ja kao predstavnik akademije došao da održim u Nišu, jedan deo tog nastojanja da se naši međusobni odnosi unaprede”, rekao je predsednik SANU akademik Zoran Knežević

Povod za njegov dolazak u Niš je predavanje pod nazivom “Kalendarska reforma Milutina Milankovića (Gregorijanski vs. modifikovani julijanski kalendar)”.

Inače, Niš trenutno ima dva akademika.

Ovo je drugi susret sa predsednikom SANU i ljudima koji vode ogranak u Nišu i nama je jako važna ta saradnja. Ovo je drugi susret sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti i sa ljudima koji vode ogranak u Nišu i nama je jako važna ta saradnja pre svega zbog toga što smo univerzitetski centar. Nažalost malo akademika imamo i to neka bude i poziv ljudima koji rade na fakultetima da jednostavno podignemo ovaj ogranak u Nišu. Mislim da ta naša saradnja ubuduće neće biti samo logistika u smislu parking prostora, prostora za rad, prisustvo predavanjima već konkretno”, izjavila je gradonačelnica Niša.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com