VELIKO INTERESOVANJE ZA BANJE (VIDEO)

VELIKO INTERESOVANJE ZA BANJE (VIDEO)

Ove godine se 50 posto više niških penzionera prijavilo za besplatnu rehabilitaciju u banjama nego lane, a konkurs traje još nedelju dana. Najveće interesovanje je za Vrnjačku, Ribarsku, ali i za Nišku Banju. Mogu da se prijave samo penzioneri koji prethodne dve godine nisu koristiili tu povoljnost, i čija penzija ne premašuje 30.978,00 dinara.

Iako su prijave krenule pre osam dana, već je sada premašen broj zainteresovanih penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu. Ove godine kao i prethodnih najinteresantnije su tri banje – Vrnjačka, Ribarska i Niška. Interesovanje je veće nego ranijih godina.

” Ove godine ima više zainteresovanih nego prošle i pretprošle godine, bar za 50%. Ove godine imamo 949 mesta.  ”  – šef odseka za opšte i finansijske poslove PIO Niš, Mirjana Kostadinović

Osnovni uslov za prijavu jeste da korisnici nisu koristili rehabilitaciju 2020 i 2021. godine, kao i da imaju penziju nižu od 30.978,00 dinara. Zbog velikog interesovanja, neka udruženja penzionera su produžila radno vreme. Sredinom maja biće objavljena preliminarna rang lista, posle koje će se znati koji penzioneri oktobra meseca idu na desetodnevnu rehabilitaciju o trošku države.