TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VESIĆ:TERMINALNA ZGRADA NA NIŠKOM AERODROMU GOTOVA DO KRAJA NOVEMBRA (VIDEO)

Nova zgrada terminala na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu građevinski bi trebalo da bude završena do kraja novembra nakon čega će uslediti opremanje, a očekuje se da će putnici moći da je koriste od sledeće letnje sezone, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Naveo je da će niški aerodrom ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 422.000 putnika i istakao da je taj aerodrom projektovan za oko 1,5 miliona putnika, što znači da će Niš postati sve značajnije putničko i kargo čvorište kada je u pitanju avio saobraćaj.

“Imaćemo više putnika i ovaj aerodrom će se razvijati”, naglasio je danas Vesić.

On je, prilikom obilaska radova, rekao da niški aerodrom zaslužuje da dobije novu zgradu s obzirom na to da ima sve veći broj putnika, te podsetio da trenutno iz Niša saobraća 13 linija od čega su tri sezonske i 10 redovnih.

Istakao je da država ulaže u našu avioinfrastrukturu, zato što je Srbija na raskrsnici različitih puteva i zato što imamo sve više avio saobraćaja.

“Zbog toga naši aerodromi imaju sve više putnika. Očekujem da do kraja novembra budu završeni građevinski radovi i da pokušamo da do letnje sezone građani Niša, kao i oni koji lete sa ovog aerodroma koriste novu aerodromsku zgradu”, rekao je Vesić.

Za to treba dosta posla koji, dodao je, podrazumeva da se zgrada završi i opremi, kao i se uradi kompletno parterno uređenje.

“Čeka nas i izgradnja novog tornja kao i rekonstrukcija stare zgrade ili izgradnja nove. U svakom slučaju, čeka nas povećanje kapaciteta niškog aerodroma do 1,5 miliona putnika i to je najbolja vest za Niš. Niš dobija brzu prugu, novu aerodromsku zgradu, više avio linija i na taj način se razvija i ostvarujemo da postane bolje mesto za život svih ljudi”, rekao je Vesić.

Direktor JP “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković zahvalio je vladi i resornom ministarstvu na podršci i rekao da se očekuje da će nova zgrada terminala na niškom aerodromu građevinski biti gotova do kraja novembra.

 Naveo je da će se potom nastaviti sa opremanjem i da će se nastojati da sve bude spremno za saobraćaj sledeće letnje sezone.

“Pokazalo se da je ova letnja sezona na niškom aerodromu bila rekordna, jer smo i u julu i u avgustu imali više od 50.000 putnika, što nije zabeleženo u istoriji ovog aerodroma”, rekao je Zdravković.

Naveo je da su najveće primedbe putnika bile na komfor i nedostatak komercijalnih sadržaja na aerodromu.

“Izgradnjom ove zgrade stvoriće se mnogo bolji uslovi za naše putnike, veći komfor i mogućnost za komercijalne sadržaje, a samim tim očekujemo da privučemo i neke nove putnike što bi, nadamo se, zainteresovalo i nove avio kompanije koje će proširiti opseg destinacija sa našeg aerodroma”, rekao je Zdravković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com