VISOKE TEMPERATURE I U AVGUSTU (VIDEO)

VISOKE TEMPERATURE I U AVGUSTU (VIDEO)

Visoke temperature uzele su maha i sada se neminovno postavlja pitanje kako što lakše preživeti letnje vrućine. Nišlije pronalaze razne načine da se prohlade i, kako kažu, više jedu voće i povrće i izbegavaju da izlaze tokom najtoplijeg dela dana. Kiša koja je padala tokom poodnevnih časova neće bitno uticati na promene temperature vazduha narednih dana. Olujni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju i sredinom avgusta, ali će tokom celog agusta biti sunčano i toplo sa temerpaturama do 40 stepeni.

Gužva na zelenoj pijaci u Nišu samo tokom prepodnevnih časova. Najviše se kupuje sezonsko voće i povrće. Vrućine diktiraju ishranu i ponašanje građana.

“Izlazim samo prepodne, ali sam se vratila da kupim neko cveće još, a sunce već peče, zaboravila sam šešir, žurim kući“, kaže jedna Nišlijka.

Ovo leto pobija sve dosadašnje rekorde u visokim temperaturama u Evropi, a toplotni talas zahvatio je i severne delove kontinenta.

U Srbiji je već bilo nekoliko tropskih noći, a tako će biti i tokom avgusta.

“Poslednja dekada jula je topla sa ekstremnim temeperaturama, a tako će biti i tokom celog avgusta”, kaže meteorolog Slobodan Sovilj.

Tokom vikenda moguće su vremenske nepogode, olujni pljuskovi sa gmrljavinom. Sledeće padavine se očekuju tek sredinom avgusta. To neće bitno uticati na veće promene temperature vazduha. Prosečne na nivou Srbije će biti iznad 36 stepeni.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

One thought on “VISOKE TEMPERATURE I U AVGUSTU (VIDEO)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com