TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

VLADA SRBIJE USVOJILA UREDBE O BESPOVRATNOJ POMOĆI GRAĐANIMA U SANIRANJU POSLEDICA OLUJA

Kraljevo, 22. jula 2023.- Kraljevo je danas posle podne pogodilo jako nevreme, tokom kojeg je krupan grad izazvao znaèajnu materijalnu štetu. Grad je padao oko pet minuta u kontinuitetu.FOTO TANJUG/ RTV KRALJEVO, fotografija niske rezolucije/ nr

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu kojom će pomoći građanima da saniraju štetu na 11.000 porodičnih stambenih objekata koji su oštećeni tokom oluja između 19. i 22. jula ove godine, kao i Uredbu za pomoć građanima za obnovu porušenih stambenih objekata u olujama tokom jula ove godine.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Srbiju je između 19. i 22. jula dogodilo se više olujno-grmljavinskih nepogoda praćenih jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra i krupnim gradom, koje su izazvale velika oštećenja na porodičnim stambenim objektima.

Tom uredbom obezbeđena je bespovratna novčana pomoć za saniranje štete za oko 11.000 porodičnih stambenih objekata u svojini građana, kako je do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave.

Kako se navodi, uredba će stupiti na snagu i pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni, u što kraćem roku, pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na pogođenim područjima.

POMOĆ I ZA 10 OŠTEĆENIH PORODIČNIH KUĆA OD JAKOG VETRA I GRADA

Sremska Mitrovica, 20. jula 2023 – Zbog razornog nevremena koje je zahvatilo Sremsku Mitrovicu, proglašena je vanredna situacija danas u 8 sati u tom gradu. FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA DRAŽIÆ/bs

Članovi vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine i njome su su takođe opredeljena sredstva za saniranje štete na 10 porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana.

To su objekti koji su svrstani u šestu kategoriju oštećenja, u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih neporoda, a prema do sada preliminarno prikupljenim podacima.

Kako se navodi, i ta uredba stupiće na snagu pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti porušeni, u što kraćem roku, pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na tim područjima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com