TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Некатегоризовано

VRTOGLAVI RAST KORISNIKA NIŠKE APLIKACIJE BLACKLINE MESSENGER

Promena politike privatnosti aplikacija u vlasništvu Fejsbuk kompanije, dovela je do toga da ljudi u svetu masovno brišu aplikacije koje služe za komunikaciju i razmenu poruka. Najnoviji slučaj je u vezi sa Whattsapp aplikacijom, od koje je odustao ogroman broj korisnika širom sveta, nakon što su obavestili svoje korisnike o promeni politike poslovanja i privatnosti informacija.
Takve pojave dovele su do toga da se korisnici android i ios telefona i uređaja prebacuju na „alternativne“ aplikacije, tj. sve više traže druge preko kojih bi mogli da komuniciraju, a da pritom sačuvaju privatnost.

Jedna od aplikacija koja svojim korisnicima tako nešto garantuje je srpska aplikacija Blackline Messenger koju je osmislio BLM Group baš iz Niša. BlackLine Messenger polsednjih meseci zabeležio je porast broja korisnika od čak 80 odsto!

Kako navode iz BLM Group, aplikaciju BlackLine Messenger preuzimaju korisnici širom sveta, a mreža se sve više širi. Njihov glavni adut jeste privatnost – odnosno dvostruka enkripcija svih poruka, audio i video poruka.

Dvostruka enkripcija znači da niko, pa čak ni kompanija koja je napravila BlackLine, ne može da prati sadržaj vaše komunikacije. U igri je samo vaš telefonski broj i podaci iz imenika koji se koriste kao lista kontakta. Opciono, možete napraviti profil kojim se predstavljate drugim korisnicima.

Tekstualne poruke ka jednoj ili više osoba, razmena slika, dokumenta i video sadržaja. Vremenski ograničene samouništavajuće poruke, enkriptovani audio i video pozivi su glavne odlike BlackLine aplikacije. Prevencija screenshot-a, verifikacija enkripcionih kodova između korisnika i zaštita aplikacije i sadržaja lozinkom kao dodatni nivo bezbednosti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com