уторак, јун 25

VUČIĆ: HARČENKO ME OBAVESTIO O RAZLOZIMA NEDOLASKA LAVROVA

0
15

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa amabsadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom, koji ga je informisao o razlozima koji su onemogućili dolazak Sergeja Lavrova u Beograd.

„Ambasador Ruske Federacije Bocan-Harčenko obavestio me o razlozima koji su onemogućili dolazak ministra Lavrova u Beograd i doneo dokumenta koja to potkrepljuju“, naveo je Vučić na instagram profilu „Budućnostsrbije“.

Dodao je da će o svemu više govoriti večeras na RTS u Dnevniku.

Inače, Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da poseti Beograd danas i sutra.

 

 

VULIN: ONI KOJI SU SPREČILI DOLAZAK LAVROVA NE ŽELE MIR

„Duboko žalim zbog sprečavanja posete velikog i dokazanog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova. Svet u kome diplomate ne mogu da traže mir je svet u kome mira i nema. Oni koji su sprečili dolazak Sergeja Lavrova ne žele mir, oni sanjaju poraz Rusije. Srbija je ponosna što nije deo antiruske histerije, a zemlje koje jesu, imaće vremena i da se stide” – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom sprečavanja dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji.

 

Leave a reply