TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

VUČIĆ: HVALA GRČKOJ NA POŠTOVANJU NAŠEG TERITORIJALNOG INTEGRITETA (VIDEO)

Srbija i Grčka potvrdile su privrženost i podršku principima rezolucija Ujedinjenih nacija i teritorijalnog integriteta, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, koja je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Predsednik Vučić je na konferenciji za medije rekao da Srbija i Grčka imaju više od tradicionalnih prijateljskih, sestrinskih i bratskih odnosa.

Čini mi se da se naši narodi i te kako dobro razumeju, a političari su tu da kroz državne strukture samo prate ono što ljudi odavno osećaju“, re kao je Vučić.

Istakao je da je sa grčkom predsednicom analizirao situaciju u jugoistočnoj Evropi, ali i na celom kontinentu i u svetu, kao i da su razmatrani i bilateralni odnosi.

Srbija i Grčka su potvrdile privrženost i podršku principima Povelje UN i rezolucijama UN o teritorijalnom integritetu jednih i drugih, kako oni podržavaju naš, tako i mi podržavamo integritet Helenske Republike na kopnu, moru, ostrvima i vazduhu, ta politika se neće menjati“, rekao je Vučić.

Zahvalio je Katerini Sakelaropulu na jasnoj pdoršci integritetu RS. Naveo je da je u razgovoru sa grčkom koleginicom istakao koliko je važno tražiti kompromisna rešenja u razgovorima sa Prištinom, kao i da se očuvaju mir i stabilnost u regionu.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com