TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

VUČIĆ: NASTAVAK DO KRAJA JULA, NA OVAKVOM SASTANKU NISAM BIO

U Briselu je, posle devet meseci, nastavlljen dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, rekao da da je Kurti u Brisel došao da bi rekao da se neće dogovoriti ni oko čega.

Predsednik Vučić je istakao da je video mnogo neodgovornosti i neozbiljnosti.

Prema njegovim rečima, Srbija će biti posvećena dijalogu koji će biti nastavljen do kraja jula, dok će u međuvremenu tehnički timovi razgovarati o nestalima.

 

LAJČAK: DIJALOG NIJE BIO LAK, ALI JE VAŽNO DA SE DOGODIO

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograda i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.

“Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih očekuje od dijaloga. Ono što je važno za Evropsku uniju je da su oba lidera potvrdila da nema drugog puta za normalizaciju odnosa osim normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, rekao je Lajčak.

“EU, kao i građani Srbije i Kosova, imaju visoka očekivanja od dvojice zvaničnika da će prevazići nasleđe prošlosti i usmeriti Kosovo i Srbiju ka zajedničkoj evropskoj budućnosti”, zaključio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd – Priština.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com