TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VUČIĆ: OVO JE NAPAD NA CELU NAŠU ZEMLJU(VIDEO)

Vlada Srbije će danas doneti zaključak da se bez procedura nalaže MUP-u da pripremi dopune i izmene Zakona o oružju kojim bi se pooštrili uslove za nošenje kratkog i vatrenog oružja, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti.

“Za one koji ne ispunjavaju obavezan otkup oružja, svi ljudi koji imaju oružje, ne pričam o lovačkom oružju, proći će reviziju. Za nelegalno držanje oružja kazne ćemo gotovo udvostručiti. Izvršićemo potpuno razoružanje Srbije”, navodi Vučić.

Istako je da će MUP obezbediti sve mere za moratorijum za nošenje bilo kakvog oružja u naredne dve godine.

“Nalaže se MUP-u da preduzme sve mere iz nadležnosti da oni koji poseduju nelegalno oružje, da ga predaju. Ako ga ne predaju naći ćemo ga, a posledice će biti strašne”, ističe predsednik.

Beograd, 5. maja 2023. – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Republike Srbije obratili su se se danas javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

U svakoj školi u Srbiji imaćemo školskog policajca

“Naši policijski službenici su do sada imali obavezu da obiđu škole ili više njih. Primićemo novih 1.200 policajaca i uputićemo 1.000 policajaca u škole dok za godinu dana ne postignemo da policajac bude uvek prisutan u školi, čime ćemo i vršnjačko nasilje smanjiti na minimum”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da se razmatralo da se u školama u Srbiji uvedu detektori metala na vratima škola, ali da ona, kako je ocenio, ne bi pomogla.

On je istakao da društvo mora da nastavi da živi slobodno, samo da odlučimo ”da se zlu suprotstavimo”.

Predsednik Srbije je pozvao da ”svi kao građani moramo da pobedimo”, i to, kako je naveo, zbog ”naše dece, baka i roditelja”.

Vučić je naveo da je u Srbiji broj oružja smanjen na oko 760.000 komada, ali je ocenio da to nije dovoljno.

On je, takojđe, zahvalio jedinicama koje su učestvovale u akciji hapšenja.

”Zahvaljujem svim jedinicama MUP-a, BIA, SAJ, žandarmeriji i brigadi, interventnoj jedinici, UKP i SBPOK”, rekao je Vučić i dodao da policajci i službe ”ne mogu da stignu da pohapse svakoga”, ali da za svakoga ”moraju da odgovaraju”.

Zahvalio je i taksisti iz Kragujevca, koji je, kako je rekao, prijavio ubicu, ”za razliku od onih koji su znali gde je, a nisu prijavili”.

“I oni će biti pozvani na odgovornost’‘, istakao je Vučić.

Vučić: Ovo je napad na celu našu zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da on i članovi Vlade drugi put u poslednjih 48 sati moraju da se obrate javnosti, a da svaku reč, koju bi želeli da izgovore je i teška i suvišna i nedovoljna.

“Uz članove porodice ubijene dece i radnika obezbeđenja u OŠ “Vladislav Ribnikar” u svoje ime i članova vlade izrazim saučešće zločinački ubijenim na teritoriji Mladenovca, Dubone, Smedereva i da im kažem da smo, iako znam da im je to teško da prihvate da smo zajedno, ujedinjeni u tuzi i bolu“, rekao je predsednik Vučić.

Ističe da je ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, “posle napada na našu decu, a zatim napadom na svakoga ko se tu našao, ovo je napad na celu našu zemlju i svaki građanin to oseća”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com