TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

VUČIĆ POČEO POSETU PARIZU

Vučić stigao u Palatu invalida,polaže venac na Spomen-ploču srpskim borcima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Palatu invalida u Parizu, gde su ga dočekali vojni guverner Pariza general Kristof Abad i Frank Roster, delegirani ministar za spoljnu trgovinu, privlačenje investicija, frankofoniju i Francuze u inostranstvu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Republike.

Za predsednika Vučića ispred Palate invalida priređena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, a potom će biti intonirane himne Srbije i Francuske.

Nakon toga Vučić će položiti venac na spomen -ploču “Vernost za vernost”, koja je posvećena srpskim vojnicima.

“Vernost za vernost: u slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije”, ispisano je na ovoj komemorativnoj ploči, koja slavi savezništvo srpskog i francuskog naroda u dva svetska rata.

Vučić boravi u Francuskoj na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića.

Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Vučić, je uoči ovog sastanka, ocenio da je to možda i najvažniji susret u poslednje tri decenije za našu zemlju.

“Ovaj će biti najvažniji, biće strateški sastanak, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo”, rekao je Vučić.

Kako je najavio, razgovaraće se o 14 tema. Među glavnim temama su evropske integracije, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope, jačanje bilateralne saradnje, EXPO-u 2027, IT sektor, vestačka inteligencija,poljoprivreda, namenska industrija i odbrana, kao i nuklearna energija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com