TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

Vučić sa ambasadorom Kine: S nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je na sastanku sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom da je Srbija ponosna na čelično partnerstvo sa Kinom i da s nestrpljenjem čeka posetu kineskog predsednika Si Đinpinga.

“Poslednje pripreme za posetu predsednika Si Đinpinga, koja je za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav. On je dodao da je čast koju Si svojim dolaskom čini Srbiji nemerljiva za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst.

“Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom”, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Republike.

Stanić: Sutrašnja poseta kineskog predsednika je korak u razvoju strateškog partnerstva dve zemlje

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji je još jedan korak u razvoju strateškog partnerstva između dve zemlje, ocenio je pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Bojan Stanić i dodao da će se osim političkih tema razgovarati i o ekonomskim, a pre svega o primeni Sporazuma o slobodnoj trgovini, brojnim poslovima koje kineske firme rade u našoj zemlji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com