TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Некатегоризовано

VUČIĆ: SRBIJA U SRED GEOPOLITIČKOG VRTLOGA, PRITISNUTA SNAŽNIJE NEGO IKAD

foto Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni “Vasa Čarapić”, da se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju.

Vučić je rekao da mu je velika čast što je predsedničkom odlukom mogao da dodeli Kobrama vojnu zastavu.

 

VUČIĆ PREDAO VOJNU ZASTAVU KOMANDANTU KOBRI DARKU ĐOŠIĆU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas vojnu zastavu specijalne namene komandantu odreda Vojne policije specijalne namene Kobre Darku Đošiću povodom povodom Dana Odreda Kobri.

Vučić je rekao da su zastavu zaslužili disciplinom, radom, istrajnošću i ljubavlju prema otadžbini.

“Vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali pre svega, ljubavlju prema otadžbini. Zastavu koju ste dobili, rekao sam pukovniku Đošiću samo jednu rečenicu – ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni padanje naše zemlje Srbije. Najbolji i najveći garant da se to neće dogoditi, jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

Istakao je da danas nije lako biti pripadnik vojske niti pripadnik Kobri.

“Onih koji su nečujni, a ubojiti, onih koji malo govore, a mnogo rade. Nije lako, zato što se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške, krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju. I neće biti lakše, zato nam je potrebno da snažimo svoju vojsku, da ulažemo i preko mere u zaštitu svog suvereniteta, jer samo tako možemo da odvratimo sve one koji žele uništenje Srbije”, istakao je Vučić.

Đošić je rekao da je biti pripadnik jedinice Kobre privilegija odabranih i da je odgovornost pripadnika Kobri ogromna u realizaciji najvažnijeg zadatka, a to je bezbednost Srbije i svih njenih građana.

“Nakon 46 godina ukazana nam je najveća od svih počasti. Dodeljuje nam se najveća vojnička svetinja, Vojna zastava. Ona nas podseća na zakletvu datu Srbiji i od danas će biti svuda sa nama. Njenom dodelom dobijamo status kakav smo zaslužili i ovaj svečani čin postaje istorijski dan za naš odred”, rekao je Đošić.

Rekao je da je ta jedinica izvršavala zadatke svuda u svetu, i da je nisu zaobili ni ratni sukobi devedesetih godina, kao i da su predstavljali vojsku i državu na najznačajnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Istakao je i ogroman doprinos koji su u građenju imena jedinice dali veterani i rekao da će oni uvek biti sastavni deo Kobri.

Naveo je da je odred prošle godine primio nove pripadnike koji su prvi put došli iz civilnih struktura društva i rekao da je to nalog za budućnost i garant opstanka jedinice.

“Izabrali smo najsposobnije, uvodimo ih u stroj i spremamo se za sve izazove da sa bratskim jedinicama obavimo najteže zadatke u najtežim uslovima”, rekao je Đošić.

Rekao je da, zahvaljujući brizi i sluhu državnog rukovodstva, vojska Srbije nakon 30 godina raspolaže savremenim sredstvima i opremom, naoružanjem i tehnikom.

Dodao je da se posebna briga vodi o ekonomskoj sigurnosti pripadnika, kroz stambena zbrinjavanja i primanja koja su na najvišem nivou.

“Zato želim jasno i glasno da kažem Hvala vam što ste vratili dostojanstvo vojsci Srbije, 46 godina postojanja jedinice ispunjaju vrhunskim profesionalnim dostignućima, a poštovanje vojničke časti i dužnosti učinili su nas ponosom vojske i građana Republike Srbije. Svim pripadnicima jedinice odajem priznanje na dosadašnjem trudu, radu, profesionalizmu i požrtvovanju”, zaključio je Đošić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com