TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ U PARIZU: SASTANAK SA PREDSEDNIKOM SENATA, VEČERAS SA MAKRONOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Parizu, gde će sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima unapređenja saradnje sa Francuskom. Vučić je tokom dana bio u Senatu u Parizu, gde ga je dočekao predsednik francuskog Senata, gornjeg doma francuskog parlamenta, Žerar Larše. Predsednik Vučić prisustvovaće smotri stroja, zajedno sa predsednikom Senata Laršom, nakon čega će njih dvojica imati sastanak.

Po završetku sastanka, predsednik Vučić upisaće se u knjigu počasnih gostiju.

Posle sastanka u Senatu, predsednik Vučića imaće susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom od 20 časova u Jelisejskoj palate. Dvojica predsednika će, između ostalog, razgovarati o KiM, članstvu u EU, ali i kupovini “rafala” i nuklearnoj energiji.

 

Vučić je u zvaničnu posetu Francuskoj stigao na poziv Makrona, a počeo ju je posetom Domu invalida gde mu je priređen svečani doček uz intoniranje himni dve zemlje. Nakon toga srpska delegacija je imala odvojene sastanke sa francuskom kompanijama “Daso” i EDF sa kojom je potpisan memorandum o razumevanju.

Nakon toga Vučić je razgovarao sa troje mladih nuklearnih stručnjaka koji se školuju i rade u Francuskoj i koji su izjavili da u Francuskoj, kao jednoj od najvećih nuklearnih sila, sakupljaju znanje koje bi jednog dana mogli da donesu u Srbiju.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com