TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

„VUK I SEDAM JARIĆA“ NIŠKIH LUTKARA OTVARA 24. „LUT FEST“ U ISTOČNOM SARAJEVU

Predstavom “Vuk i sedam jarića,” niški lutkari otvoriće 24. međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ koji se održava u Istočnom Sarajevu do 29. septembra.

Ovogodišnje izdanje Festivala održava se pod motom „Glumac, lutka i animacija“ koji predstavljaju ključne elemente u predstavama i koji su opredelili selektora i direktora Festivala Vitomira Mitrića u izboru programa u kome je od 25 prijavljenih predstava selektovano 11 pozorišnih kuća iz Francuske, Estonije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Srpske.

Prema rečima producenta Festivala Aleksandre Mitrić Štifanić „reč je o predstavama koje tragaju za novim oblicima lutkarske umjetnosti, ali ne zanemarujući tradicionalne forme, težeći modernom, savremenom, eksperimentalnom i postmodernom u estetici evropskog i svjetskog lutkarstva".

Pozorištu lutaka Niš pripala je čast da svojom predstavom 24. septembra u 18.00 časova otvori festival, a nastupiće i narednog dana u 10.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Predstavu „Vuk i sedam jarića“ režirao je Davor Dragojević, a uloge tumače: Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković.

Ovo će nakon nedavnog učešća ove predstave na Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici na kome je osvojila tri nagrade, biti njen drugi festivalski nastup.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com