TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

„ZA DIMITRIJEVU ŽIVOTNU POBEDU“: GO CRVENI KRST DONIRALA 120.000 DINARA

Humanitarna organizacija „Budi human“ prikuplja pomoć za lečenje malog Dimitrija Todorovića iz Niša, kome je neophodna operacija u SAD. Potrebno je tri miliona dinara, a do sada je prikupljleno svega 7 % potrebne pomoći. Akciji se priključila i niška gradska opština Crveni Krst, iako Dimitrije i njegova porodica ne žive na teritoriji ove opštine.

Dimitrije Todorović boluje od neuroblastoma, kancerogenog tumor koji nastaje u nervnom tkivu kod beba i vrlo male dece. Njegovi roditelji kažu da mu je neophodna operacija u inostranstvu.

Dimitrijev otac, Igor, kaže da je njegov sin prošle godine od maja do oktobra lečen u Tiršovoj.

Ušao je u remisiju, ali mu se posle tri meseca, 29.januara, ponovo vratila bolest, kaže Igor Todorović.

Pokrenuto je prikupljanje pomoći preko organizacije “Budi human”. Akciji se priključila i niška gradska opština Crveni Krst.

Iako ova porodica ne živi na teritoriji naše opštine, več opštine Medijana, mi smo, nakon što smo čuli vest da je dečaku potrebna operacija u SAD rešili da pomognemo i naše Opštinsko veće donelo je odluku da se pomogne sa 120.000 dinara. Nadamo se da će dečak dobiti ovu borbu, kaće Miroslav Milutinović, predsednik GO C. Krst Niš.

Dimitrijevi roditelji zahvaljuju se svim dobrim ljudima.

Nama predstoji jedan ozbiljni put do izlečenja u narednih godinu dana, moramo da uradimo dosta toga kako bismo uspeli da Dimitrija izlečimo, kaže otac Igor.

Novac za lečenje možete donirati SMS-om, ili uplatom na dinarski ili devizni račun koji su objavljeni i na sajtu fondacije “Budi human.”

OPŠTINA CRVENI KRST IZ BUDŽETA OSAM MIL. DINARA ZA SOCIJALNO NAJUGROŽENIJE

Inače, Opština Crveni Krst će za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva ove godine iz budžeta namenila osam miliona dinara.

Imamo preko 200 porodica sa troje i više dece i za njih smo izdvojili oko 2,5 miliona dinara, sa isto toliko ćemo jednokratno pomoći socijalno najugroćeniim porodicama, bez obzira da li je reč o bolesti ili navci ogreva na jesen ili drugoj socijalnoj potrebi, a još million i po je namenjano samohranim roditeljima kojih na teritoriji opštine ima preko 200).

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com