TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ZA MATURANTA CELA PLATA ? (VIDEO)

Koliko će roditelje učenika završnih godina koštati matura? Sudeći po aktulenim cenama, to će biti veliki udar na porodične finasije. Prošetali smo po gradskim buticima, pozvali nekoliko salona lepote i utvrdili da su se u odnosnu na ranije godine pripreme za matursko veče umnogome promenile i da se prate trendovi zbog kojih pojedini roditelji maturanta moraju da uzmu i kredit.

Kratka ili duga svečana haljina, baletanke ili cipele sa štiklom. Odelo sa kravatom u kombinaciji sa cipelama ili patikama. Ova pitanja su za neke školarce važna koliko i polaganje maturskog ili prijemnog ispita. Ni roditeljima nije lako.

“Zavisno od budžeta se maturanti i oblače, ko koliko ima”, kažu roditelji jednog maturanta.

Obući maturanta od glave do pete košta najmanje 100 evra. Ali to nije sve. Današnji srednjoškolci završnih godina prate trendove i žele da budu u svom najboljem izdanju. Pripreme su počele još pre mesec dana, kažu prodavci.

Mnogi maturanti biraju da sašiju svoju toaletu, pa i krojači imaju dosta posla. Do sada su, prema rečima šivača, morali da zakažu svoj termin. Blagovremeno se zakazuju i termini za svečane frizure.

Za lokne i punđu, zavisno od salona roditelji maturantkinja moraju da izdvoje od 1500 pa naviše, a cena kompleta za firuzuru i šminku je od četiri hiljade dinara.

Cene maturskih slavlja u niškim restoranima i hotelima su od 2.500 dinara po osobi. U to su uračunati hrana, piće i muzika. Kada se na to dodaju troškovi odeće, obuće, frizure i šminkanja dolazi se do cifre od najmanje 20 hiljada dinara.

Podsetimo, maturanti gimnazijalci će prvi završiti ovu školsku godinu, 27. maja, a onda će se trećeg juna od školskih klupa oprostiti učenici završnih godina srednjih stručnih škola. Kraj školske godine za male maturante biće 10. juna, a za ostale učenike dve nedelje kasnije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com