PROTEST MEŠTANA ČAMURLIJE: TRAŽE ADEKVATNU SAOBRAĆAJNU SIGNALIZACIJU (VIDEO)

PROTEST MEŠTANA ČAMURLIJE: TRAŽE ADEKVATNU SAOBRAĆAJNU SIGNALIZACIJU (VIDEO)

Žitelji niškog sela Čamurlija svakog dana od 18 časova blokiraju na sat vremena regionalni put Niš – Aleksinac kako bi skrenuli pažnju na česte saobraćajne udese na ulazu ovog sela. Kažu da su tražili pomoć od Opštine Crveni Krst. Očekuju da posreduju sa preduzećem “Putevi Srbije” da se na ovoj tzv. “crnoj tački” postavi adekvatna saobraćajna signalizacija.

Iz Opštine poručuju da su upoznati sa zahtevima meštana i da zajedno sa predstavnicima Saveta građana rade na rešavanju problema meštana Čamurlije.

Deo regionalnog puta koji spaja Niš i Aleksinac je crna tačka, kažu žitelji sela Čamurlija. Poslednjih godina na deonici od ulaza u ovo selo do Toponice, kako tvrde, česte su saobraćajne nezgode u kojima ima stradalih i teško povređenih stanovnika ovog kraja.

U međuvremenu, policija obavlja pojačanu kontrolu saobraćaja na ovom mestu gde je autobuska stanica i jedan od ulaza u selo.

Ipak, iz Saveta građana kažu da će protestovati svake večeri sve dok se ova crna tačka ne obeleži saobraćajnom signalizacijom na adekvatan način.

Da bi se ispunio zahtev međtana Čamurlije, potebno je da matična opština ili Grad Niš pošalje dopis sa planom puta i naselja kako bi se pronašlo najbolje rešenje, kažu u Putevima Srbije. U opštini Crveni Krst su upoznati sa problemom i sa predstavnicima Saveta građana su imali već dva sastanka.

Opština je regovala i poslala dopis nadležnima i da je potrebna projektna dokumentacija ali još nije završena”, kaže Svjetlana ilić iz Saveta građana Čamurlija.

Inače u selu Čamurlija živi oko 700 stanovnika i jedina veza sa gradom im je ova autobuska stanica na regionalnom putu 158. Selo ima još jedan izlaz na ovaj put ali ni on nije adekvatno obeležen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com