NA NIŠKIM FAKULTETIMA ŠKOLARINE NEPROMENJENE (VIDEO)

NA NIŠKIM FAKULTETIMA ŠKOLARINE NEPROMENJENE (VIDEO)

Upisna groznica za niške fakultete je uveliko u toku. Glavno pitanje koje sve brucoše zanima jesu cene školarina. Za školsku 2021/2022 godinu školarine na fakultetima Univerziteta u Nišu kretale su se od 45.000 do 120.000 dinara, a fakulteti su omogućavali plaćanje na sedam do 10 mesečnih rata. Dobra vest je da školarine na niškim fakultetima u odnosu na prošlu godinu se nisu menjale kažu u niškom Univerzitetu.

Mašinski fakultet u Nišu već godinama ne menja svoju ustaljenu praksu kada je u pitanju cena školovanja u ovoj visokoškolskoj ustanovi u Nišu. Cena se razlikuje od smera do smera, ali bez obzira na celokupnu situaciju neće poskupeti.

 – Cena na je ostala ista na Mašinskom 45.000 dinara za smer mašinskog inženjerstva, a 60.000 za inžerenjski menadžment – kaže dekan Mašinskog fakulteta u Nišu,  Prof. dr Goran Janevski.

I na drugim niškim fakultetima školirana ostaje ista kao prošle godine.

Mi već 10 godina držimo cenovnik nepromenjen. Cena je bila i ostala 90.000 dinara – kaže dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu, prof. dr Tadija Đukić.

Dekani ističu da se nije ni razmatralo da se školarine povećaju. Upisi i prijemni ispiti u zavisnosti od fakulteta organizovaće se od sredine do kraja juna.