TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Servisne informacije Udarne VESTI

Za Prvi maj sunce, od 3.maja kiša i pad temperature, za Uskrs toplije

Za Prvi maj, prema poslednjim prognozama, očekuje nas vedro i sunčano vreme sa relativno visokim jutarnjim temperaturama, dok se u popodnevnim i večernjim časovima očekuje naoblačenje.

Međutim, pogoršanje vremena dolazi odmah sutradan, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Drugog maja sledi nešto više oblačnosti na krajnjem jugozapadu i zapadu Srbije, a popodne lokalni pljuskovi i grmljavina. Kasnije uveče i noću ka petku kiša i grmljavina se može očekivati i u drugim krajevima Srbije. Očekuju se oblaci i kiša sa grmljavinom lokalnog karaktera, kao i blagi pad temperature. Taj trend bi se nastavio u petak i subotu sa padom temperature za još nekoliko stepeni, rekao je Todorović.

On je dodao da se, u petak trećeg maja, očekuju pljuskovi i grmljavina, da će se od subote vremenske prilike smirivati, a da se za Uskrs 5. i 6. maja očekuje toplije vreme.

Kako je rekao, narednih dana se očekuje i pojačana košava i objašnjava da ona deluje uglavnom u severnom i severoistočnom delu Srbije.

“Ona se ne oseća od Valjeva, Kragujevca i južnije. Tamo neće biti košave, biće južnog vetra, koji ne bi trebalo da bude jak kao košava. U Beogradu će se osetiti košava manjeg intenziteta, tako da mislim da neće predstavljala neki problem”, rekao je Todorović.

Prema njegovim procenima temperature će 5. maja biri za neki stepen iznad 20 stepeni Celzijusovih i da Srbiju za kraj maja očekuje pojačana pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

“To su povoljne vremenske prilike, pošto od kraja januara do ovih dana imamo duži sušni period”, ocenjuje Todorović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com