TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

Veliko interesovanje za humanitarni bazar

Još jedan bazar Udruženja za negovanje tradicije “Višnja” privukao je veliki broj Nišlija, koje kažu da rado kupuju jer novac ide u humanitarne svrhe. Ovoga puta kupovinom ručnih radova pomogli su Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Niš.

 

 

Na bazaru koji organizuje Udruženje za negovanje tradicije “Višnja” iz Niša prodaju se ručno rađeni proizvodi i promovišu stari zanati. Njihovi bazari su uvek humanitarnog karaktera, jer deo novca odlazi onim udruženjima kojima je najpotrebnije. Nišlije vole da pomažu.

Baš mi je drago. Iskreno, nisam ni znala da je humanitanrnog karaktera. Sada kad sam čula, još mi je draže, kaže Aleksandra Marjanović.

Generalno, mi smo human narod, uvek imamo posećenost, lep je dan, uvek ima šetača, posebno što su ručni radovi. Ljudi vole da kupuju ručni rad, a kada ide u humanitarne svrhe, onda je to neprocenjivo. Tako smo i planirali do kraja godine da se jednom mesečno okupimo i svakog meseca planiramo da bude neko drugo udruženjesa nama, kaže Maja Sević iz Udruženja “Višnja”.

Ovoga puta deo novca od prodaje ide Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Niš. Udruženje je osnovano 2005.godine. Pomaže i edukuje članove, roditelje dece sa poremećajima iz spektra autizma.

U zadnje vreme niška udruženja su se udružila i pomažu jedni druge. Ovo je veoma bitno za saradnju udruženja, za razmenjivanje iskustva, međusobne pomoći, druženja, socijalizacije i nekog plana za budućnost svih udruženja dece, porodice. Gledamo da ostvarimo što je više moguće prava za svu decu, tj. osobe sa autizmom i da dovedemo do neke granice da inkluzija ne bude iluzija, kaže predsednica GUPOAN-a Ana Lazarević.

GUPOAN je jedno od prvih udruženja koje je prošle godine organizovalo prvu inkluzivnu predstavu “Zona Zamfirova”a sada priprema “Pop Ćiru i Pop Spiru” i učestvovaće na otvaranju Nišvila.

Učestvovao sam u “Zoni Zamfirovoj” koja je prošle godine marta imala premijeru. Ovakva pomoć znači puno. Od kupljenih sredstava, u našem slučaju mafina, pomažemo deci sa autizmom. Međusobno se družiumo, recimo u kik-boks klubu, likovnim radionicama, glumačkim, kaže član GUPOAN-a Tadija Lazarević.

Donacije su značajne i za kupovinu materijala za dečije radionice, izlete, proslave.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com