TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika

Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa

Na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneta je odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa, koja je rezultat konsultacija koje je vodila predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sa poslaničkim grupama vlasti i parlamentarne opozicije, izjavila je  predsednica tog odbora Jelena Žarić Kovačević.

 

 

Žarić Kovačević je navela da u ovom trenutku radna grupa broji 18 članova.

U odluci je, inače, precizirano da sastav radne grupe čine po dva predstavnika svake poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, svake političke stranke nacionalne manjine koja nema poslaničku grupu u parlamentu i udruženja CRTA, CeSID i Transparentnost Srbija.

Ti predlozi su dostavljeni Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u budućem periodu očekuje se da i određeni državni organi i organizacije dostave svoje predloge – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo telekomunikacije, Ministarstvo finansija i drugih ministarstava, ali i Zaštitnik građana i druga nezavisna tela, rekla je Žarić Kovačević.

Ona je navela da će radna grupa birati predsednika na svojoj sednici, te da će potom nastaviti da radi samostalno i nezavisno na izmeni zakona koji će podrazumevati implementaciju preporuka ODHIR-a.

S obzirom da su izbori jako brzo, njima je ostavljen rok od tri nedelje, posle čega će dostaviti izveštaj Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a onda Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo organizuje javno slušanje u koje uključuje zaintresovanu javnost, istakla je Žarić Kovačević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com