TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ŽANDARMERIJA DONELA PAKETIĆE ZA MALIŠANE U DEČIJIM KLINIKAMA

Kako bi mališanima makar malo ulepšali dane koje provode na Dečjim klinikama u Nišu, pripadnici Žandarmerije tradicionalno su im za Pravoslavnu novu godinu doneli paketiće. Pripremljeno je 119 paketića, igračke i štampači.

Ovi ljudi kojima najviše verujemo i koje pozivamo kad nam je najteže, kad se plašimo za svoje živote, kad očekujemo da njihovom akcijom i dejstvovanjem se spašavaju ljudski životi, pokazuju svoju nežnu i toplu stranu. Ta njihova topla strana donosi deci ove ustanove radost za Srpsku novu godinu već 11. godinu, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Godišnje se na Dečijim klinikama UKC Niš hospitalno leči između osam i devet hiljada mališana. Pored hospitalizacije, deci se pružaju i brojne druge zdravstvene usluge poput dnevne bolnice, primanja terapije. Godišnje se pruži desetine hiljada takvih usluga, rekao je Perišić.

On je najavio i izgradnju nove klinike za psihijatriju dečjeg razvojnog doba. Taj plan je uvršten u projekat obnove kliničkih centara od strane Svetske banke.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com