TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ANA BRNABIĆ PONOVO KADIDAT ZA PREMIJERA SRBIJE (VIDEO)

Beograd, 27. avgusta 2022 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obraca se javnosti povodom izbora mandatara. Na osnovu ustavnih ovlascenja, predsednik Republike predlozice Narodnoj skupstini kandidata za predsednika Vlade, posto je saslusao misljenja predstavnika izabranih izbornih lista. Predsednik ce govoriti i o situaciji na Kosovu i Metohiji. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 Ana Brnabić ponovo je kandidat za premijera Srbije, saopštio je predsednik Srbije i lider najjače stranke u zemlji Aleksandar Vučić.

Predsednik Republike je na osnovu ustavnih ovlašćenja,  predlažio Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista. predlažio Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

Najavljuje da joj je mandat ograničen do 2024.godine

Miloš Vučević na važnoj funkciji u Vladi Srbije.

Ivica Dačić će osim važnog ministarskog mesta i zamenika predsednika Vlade, biti i koordinator službi bezbednosti

Siniša Mali jedan od potpredsednika VRS

NOVA VLADA U SEPTEMBRU

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana u narednih 20 dana, i ponovio da će u vladi biti mnogo promena.

“Biće mnogo promena u vladi, sada, kao i tokom samog mandata, i na čelu vlade, i u sastavu. Pred Anom Brnabić su sada veliki zadaci i važno je da se na to koncetrišemo”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Ane Brnabić za mandatara izabrana dogovorom.

“Ovo je naš dogovor, i Ane, i Miloša Vučevića i Siniše Malog. Kod nas nema trzavica, svađa, problema. Mi smo za ovo vreme postali prijatelji i dobro znamo šta radimo i koliko je važno da sačuvamo stabilnost države u ovom trenutku”, rekao je Vučić.

On je naveo i da će Miloš Vučević, za kojeg je i ranije rekao da će svakako biti u vladi, uneti dodatnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, i pripremiti se za neki budući period, za neku značajniju državnu funkciju, kao i Siniša Mali.

“U Anu Brnabić imam bezgranično poverenje. Ona je pokazala marljivost. Jedan od razloga, kada sam konačno odlučio, bio je što je jedan od narodnih poslanika rekao da je za nas problem da izaberemo Anu, jer je satanizovana. Tog trenutka sam odlučio da nju izaberemo. Zato što je satanizovana, a satanizovali su je najgori u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je istakao da je reč o žzeni koja je uradila orgoman posao za zemlju, koja je spremna da razgovara 13 sati sa poljoprivrednicima, radila i čini teške stvari od kojih drugi beže.

“Ponosan sam na takvog saradnika i što na jednu od najvažnijih funkcija u zemlju, mogu da predložim sposobnu, obrazovanu ženu, marljivu i pre svega lojalnu Srbiji”, rekao je Vučić i primetio da nekima smeta što ona neće da govori loše o njemu, ili nekim drugima.

Pred njom je, dodao je, težak posao da sastavi vladu.

“Predstoji nam težak period, mislim da će doći do ukrupnjavanja političke scene, jer će morati da se odvoje oni odgovorni, malo desno i malo levo od centra, u odnosu na one koji bi zemlju uništil za pet minta, desničari puni patriotskih floskula, sa kojima ne brzo ne bismo imali za plate, i najgori levičari tobož, veliki liberali, koji bi uništili sve nacionalno i državotvorno u zemlji”, rekao je Vučić.

Naveo je da će vlada biti formirana u 20 dana.

“Nije pitanje da li će za 15 ili 25… Važno je da vlada bude dobra, da bude mnogo promena, nove energije, da ljudi grizu, da se bore za zemlju, da rade predano, srčano, da ovu tešku zimu i jesen preživimo”, rekao je Vučić.

VUČIĆ O KiM

Vučić: Naši razgovori sa Albancima sa KiM su bili vrlo neuspešni, sa posrednicima izuzetno teški, došli smo do toga da se ni u čemu ne slažemo o priznanju ni o uzajamnom priznanju, rekao sam nemojte sa tim pričcama da dolazite u Beograd, do kompromisnih rešenja o drugim stvarima nismo došli, oko tablica nema dogovora, oni to počinju 1. septembra da sprvode, ali rok za to je dva meseca

VUČIĆ O ŠTENJI STRUJE

Vučić: Nova vlada će uskoro napraviti plan i oni građani koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine imaće drastične popuste na cenu struje, ne planiramo isključenja, oni koji sami budu štedeli, daćemo im dodatni popust

 

VUČIĆ:”ODLAŽE SE EVRO PRAJD”- MILETIĆ:”ŽALIĆEMO SE”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na današnjem obraćanju I da će “Evro prajd” biti otkazan. Pojašnjava da nije srećan zbog toga, kao i da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima I najavljuje da biti organizovana u neko srećnije vreme. Sa druge strane koordinator manifestacije Goran Miletić odgovara da otkazivanje ili odlaganje Europrajda nije moguće. Najavaljuje da ukoliko budu dobili formalinu odluku o tome, organizatori će se žaliti sudu i nadležni sud bi morao da odluči o našoj žalbi. Miletić tvrdi da odluku o zabrani Europrajda mogu da donesu samo oraganizatori, a oni takvu odluku, kako kaže, neće donetu.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com