TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

BUDUĆI PILOTI – POZIV KOJI NOSI SLOBODU (VIDEO)

Četrdset budućih pilota sa juga Srbije, na jednom od dva predavanja u okviru projekta ‘’Biću pilot’’ u Domu Vojske u Nišu. Budući avijatičari imali su prilike da uplove u tajne vazduhoplovsta, ali I da kroz teoretsko predavanje nauče šta je najvažnije kako bi postali – gospodari neba.

Lena Radovanović iz Niša, jedna je od nekolicine devojaka koje su učesnice konkursa ‘’ Biću pilot’’. Avijatičari želi da postane kako bi preletela svet ali I doživela sva uzbuđenja koja sa sobom nosi ovaj poziv.

– Ovde sam se prijavila zato što pre svega mogu da izađem iz svoje zone komfora. I zato jer mi je želja da preletim svet – kaže Lena Radovanović, jedna od kandidatkinja koja će proći obuku.

Muškarci pak, imaju druge motive. A posle teorije, sledi praksa sa iskusnim pilotima. Aero klub ‘’Vazduhoplovci’’ Niš I Ministartstvo odbrane Vlade republike Srbije prvi put realizuju ovakav projekat. Na ovogodišnjem konkursu ‘’Biću pilot’’ prijavilo se devedesetak kandidata od 16 do 18 godina, sa juga Srbije. Posle teorije I prakse njih 40 izabraće da li im se više sviđa da budu vojni, civilni, sportski ili rekreativni piloti.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com