TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

DAVID, DIVNA I BOGDAN DOBILI KOLICA ZA TROJKE

Milica i Vladimir Ivezić iz Brusa  nisu ni slutili da će nakon osam godina borbe za potomstvo dobiti trojke. David, Divna i Bogdan sada imaju tri i po meseca i od danas će se voziti u kolicima za trojke, koja su na korišćenje dobili od niške Opštine Medijana.

David, Divna i Bogdan su trojke iz Brusa, koje su roditelji godinama čekali i dobili vantelesnom oplodnjom. Zanimljivo je da su do samog porođaja mislili da su u pitanju blizanci. Prvo su na svet stigli David i Divna.

“Posle dvadesetak minuta pita me doktorka koliko je embriona vraćeno, kažem tri. Kaže, evo ima još jedna beba, ni ta treća nije htela da odustane. Bogdan je poremetio sve planove, ali u pozitivnom smislu. Kupili smo odmah i treći krevetac, a morali smo da kupimo i nova kola jer su nam stara bila premala za tri nosiljke”, priča majka trojki Milica Ivezić.

Trojke odlično napreduju i traže sve više akcije. Sa njima se ni do dvorišta ne može bez kolica, a ona za trojke je teško naći.

“Nova kolica su oko hiljadu evra. Mi smo videli na internetu da GO Medijana iz Niša pozajmljuje kolica. Mislili smo da je to samo za Niš, ali poslali smo mejl, mada nismo očekivali da će baš nas da prihvate. Ali jesu i srećni smo zbog toga”, rekla je nasmejana Milica.

Kolica za trojke već je koristila jedna niška porodica, zbog koje su bila i nabavljena. Medijana je više puta pozivala porodice iz Niša i iz niškog kraja da se jave ukoliko su im potrebna takva kolica, a kako se niko nije javio – odlučeno je da se pomogne porodici iz Brusa, rekao je predsednik Medijane Neboša Kocić.

“Mi smo sa velikom radošću prihvatili njihov zahtev. Ivezići će imati obavezu da kolica vrate opštini, kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici”.

Kolica su kupljena u Italiji, a opštini Medijana donirala ih je firma „Žitopek“.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com