TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DEO KOMPLEKSA EI SADA U VLASNIŠTVU GRADA NIŠA

Vlada Srbije je prebacila deo vlasništva nad saobraćajnicama u kompleksu Elektronske industrije Gradu Nišu, izjavio je Vladislav Marjanović, član Radne grupe za unapređenje poslovanja u jednoj od najvećih industrijskih zona u Nišu.

Na taj način stvorili su se uslovi da se rešavaju dugogodišnji pravno imovinski, komunalni i infrastrukturni problemi u EI kompleksu, zaključeno je na drugom sastanku predstavnika Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Grada Niša i privrednika koji posluju u krugu Elektronske industrije.

Predstavnici firmi koje posluju u krugu Elektronske industrije na drugom sastanku sa nadležnima u Oficirskom domu. Razgovaraju o načinima rešavanja imovinskih odnosa na prostoru nekadašnjeg giganta, a zbog kojih, prema mišljenju privrednika, u tu industrijsku zonu ne dolaze novi investitori. Iz Radne grupe za unapređenje poslovanja kažu da su na prošlom sastanku pokrenuli inicijativu da se saobraćajnice na prostoru nekadašnje Elektronske industrije prebace u lokalno vlasništvo.

Konkretno Vlada je to već učinila, čekamo još neke administrativne detalje i Grad Niš će vrlo brzo, za mesec dana ući u oplemenjivanje prostora elektronske industrije gde će ličiti prvo na industrijski park, a onda se baviti saobraćajnom infrastrukturom, a onda će se predvideti sredstva u budžetu za izgradnju nove”, kaže član Radne grupe za unpaređenje poslovanja u EI Vladislav Marjanović. 

Od 131 firme koliko ih trenutno posluje u krugu Elektronske industrije, 42 nemaju građevinsku dozovolu, dok 75 posluje u objektima sa upotrebnom dozovolom. Samo pet ima građevinsku dozvolu, a za devet nema podataka. Kako je ranije rečeno, usvojiće se i novi urbanistički plan kako bi se definisale konkretne mere za rešavanje problema i unapređenje poslovanja u kompleksu ove industrijske zone.

Dužina perioda nastajanja problema neće značiti i dužinu njihovog rešavanja, ali obećavam da će Grad Niš i Veće rešavati u najbržem mogućem roku”, objašnjava Marjanović. 

Marjanović dodaje se intenzivno radi i na uređenju svih drugih industrijskih zona u Nišu. Po ovom modelu bi mogli početi da se rešavaju problemi na prostoru Mašinske industrije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com