уторак, јун 25

DIREKTOR KC NIŠ NA KONFERENCIJI U BEOGRADU (VIDEO)

0
522

Doktorka koja je preminula u Nišu od posledica korona virusa nije zaražena u kontaktu sa pacijentima, već se radi o eksternoj infekciji iz Lugana, rekao je direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović. Klinički centar Niš prestao je da na svom sajtu objavljuje podatke o broju hospitalizovanih, a zvanične podatke nije bilo moguće drugačije dobiti.

Radovanović je na konferenciji u Beogradu preneo da su lekari vodili dvonedeljnu bitku za  život doktorke, ali nisu uspeli da je dobiju, ukazujući da je trenutno 11 lekara pozitivnih na virus korona na kućnom lečenju.

Radovanović je ukazao i da je Klinički centar u Nišu u potpunosti spreman za prihvat svih pacijenata. Osvrnuo se i na komentare da KC Niš ne prosleđuje podatke, rekavši da je šest medicinskih radnika otpušteno sa blagim simpotomima u kućnu izolaciju.

„Ne možemo da dajemo informacije iz časa u čas, već je bolje da ovako jednom dnevno iznesemo podatke, jer Klinički centar nije zadužen samo za Niš, već je regionalni centar“, dodao je Radovanović.

Janković: Za najteže slučajeve spremna stara hirurgija

Anesteziolog iz Niša dr Radmilo Janković rekao je da je prva pacijentkinja u Nišu, ujedno i koleginica, i prva žrtva u tom gradu.Objasnio je da je ona određeni deo kliničkog toka provela kući, da je tek naknadno lečena na Infektivnoj klinici, a tek nakon potvrde iz Lugana išlo se u pravcu izolacije. Njen klinički tok se progresino pogoršavao i 21. je stavljena na veštačku ventilaciju. On je dodao da u Nišu još nema starijih pacijenata, ali ima iz rizičnih grupa, to jest onih koji imaju pridružene bolesti.

 


Leave a reply