четвртак, јун 13

GIK Niš preliminarno: Nema promene u mandatima

0
31

Gradska izborna komisija grada Niša je, nakon uvida u izborni materijal i donošenja rešenja o ispravljanju zapisnika po prigovorima, donela  odluku o preliminarnim rezultatima izbora koji su održani 2. juna.

Prema toj odluci, broj mandata je ostao isti: Najviše madata osvojila je koalicija oko Srpske napredne stranke – 30, Grupa građana Dr Dragan Milić 16, Biramo Niš – Đorđe Stanković 10, po dva koalicije Dr Savo Manojlović i Ujedinjeni nada za Niš i jedan mandat Ruska stranka, navodi se u saopštenju predsednice GIK-a Danijele Milićević.

“Svim predstavnicima izbornih lista koje su podnele zahteve za uvid u izborni materijal, GIK Niš je omogućio uvid i tom prilikom je otvoreno i pregledano oko 160 džakova od ukupno 197 biračkih mesta, odnosno izbornog materijala kao sto su birački spiskovi, glasački listići i drugo. GIK Niš još uvek radi i čeka sudske odluke po izjavljenim žalbama”, navodi Milićević.

Gradskoj izbornoj komisiji Grada Niša je zaključno sa današnjim danom, podneto ukupno 36 prigovora, kao i 8 žalbi o kojima će odlučivati Viši sud u Nišu.

 

 

Leave a reply