четвртак, јул 18

HELIKOPTERI, PVO I PADOBRANCI 63. NA VEŽBI U NIŠU (FOTO)

0
41
HELIKOPTERI, PVO I PADOBRANCI 63. NA VEŽBI U NIŠU

HELIKOPTERI, PVO I PADOBRANCI 63. NA VEŽBI U NIŠU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade. Vežba je održana u krugu Vojnog aerodroma „Naredik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu .

„Očekujemo velike nabavke helikoptera u sledećoj i narednoj godini: 18 plus 12 helikoptera, ukupno 30 – od toga 11 H-145, 4 Mi35 5 Mi17… tako da ćemo biti helikopterska velesila u regionu svakako“, najavljuje predsednik Srbije na press konferenciji.

„Imali smo sastanak sa 13 fabrika i 3 remontna zavoda, plus njihova zavisna preduzeća, od Jugoimporta do Prve iskre Barič, Čačka, Kragujevca… Doneli smo odluku da u roku od 3 meseca pomognemo namensku industriju, sa oko 145 miliona evra, ulažemo u kupovinu novih proizvodnih pogona kako bismo osavremenili fabrike i povećali ekonomičnost i rentabilnost i dobili bolje proizvode za svoju vojsku“, kaže predsednik.

„U narednih pet godina od namenske ćemo naručiti nabavke od milijardu i po evra, to je podstrek ogroman za našu namensku industriju i modernizaciju vojske“ .

„Doneli smo odluku da kupimo mnogo, mnogo toga“, dodaje Vučić.

Predsednik Vučić sa pripadnicima 63. Padobranske u Nišu

Ovime predsednik Srbije završava trodnevnu posetu Nišu. Prethodno se, ovog jutra, Vučić susreo sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije.

U danima koji su prethodili predsednik je obiša nekoliko mesta u Nišavskom okrugu.

pripadnici 63. Padobranske u Nišu

NIŠ DOBIJA NOVU ZGRADU MUZEJA U VOJNOM OBJEKTU 

Razgovarao sa sa ministrom odbrane da Niš dobije muzej na vojnom prostoru u zgradi preko puta niške džamije. Nišu je potreban sajam, zato što je do Niša najlakše dođi, i iz Skoplja, i iz Istanbula, i iz Soluna, i Beograda, i svakog mesta iz regiona. I kao država možemo u Nišu da organizujemo jedan od najboljih sajmova za ceo region, ali iz Niša moraju da dolaze ideje i projekti. Ne možemo uvek sve da platimo. Podsećam smo za Niš izdvojili pet miliona, što je pet odsto godišnjeg budžeta Grada, koji ste dobili samo iz tekuće budžetske rezerve Republike Srbije”, rekao je Vučić drugog dana posete Nišu.

DOLJEVAC ĆE REŠITI PROBLEM VODOSNABDEVANJA

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić izkaže da će država za vodosnabdevanje u Doljevcu izdvojiiti 6,5 milona evra  da bi jednom zauvek rešila taj problem. Dodaje da će u narenoj godini uložiti i 130 miliona dinara  u potpunu rekonstrukciju Osnovne škole Vuk Karadžić“.

Dodaje i da je 40 miliona dinara opredeljeno za opštinu Doljevac kako bi mogla da vrati neki od ranijih kredita.

Vučić na vojnom prikazu rada diviziona samohodnih haubica 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić   drugog dana posete Nišavskom okrugu sastao se sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu. Prisustvovao je i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15“.

U prikazu, na prostoru kasarne „Mija Stanimirović“ u Nišu, učestvovalo je 12 samohodnih haubica Nora, jedno vozilo za podršku i jedno vozilo u kome je računarska baza za upravljanje vatrenom dejstvom.

 

Leave a reply