MLADIĆ IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA GAZIMESTANU ZBOG “RASPIRIVANJA MRŽNJE”

MLADIĆ IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA GAZIMESTANU ZBOG “RASPIRIVANJA MRŽNJE”

Nikola Nedeljković iz Beograda (20) uhapšen je na Gazimestanu, posle parastosa palim srpskim junacima.

Pristina, 28. juna 2022.- Patrijarh Porfirije odrzao je danas parastos kosovskim junacima kod spomenika na Gazimestanu, gde se oko 13 casova okupiulo nekoliko stotina Srba, pretezno iz centralnog dela Kosova i Metohije. FOTO TANJUG/ FOTO TV HRAM, fotografija niske rezolucije/ nr

Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.

Kosovska policija navodi da je podsticao i raspirivao mržnju, dok je desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima “koji izazivaju mržnju”, zabranjen ulazak na KiM.

Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je saopšteno, u okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili 10 srpskih državljana.

“Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete”, navodi se u saopštenju policije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com