TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

MLADIĆ IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA GAZIMESTANU ZBOG “RASPIRIVANJA MRŽNJE”

Nikola Nedeljković iz Beograda (20) uhapšen je na Gazimestanu, posle parastosa palim srpskim junacima.

Pristina, 28. juna 2022.- Patrijarh Porfirije odrzao je danas parastos kosovskim junacima kod spomenika na Gazimestanu, gde se oko 13 casova okupiulo nekoliko stotina Srba, pretezno iz centralnog dela Kosova i Metohije. FOTO TANJUG/ FOTO TV HRAM, fotografija niske rezolucije/ nr

Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.

Kosovska policija navodi da je podsticao i raspirivao mržnju, dok je desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima “koji izazivaju mržnju”, zabranjen ulazak na KiM.

Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je saopšteno, u okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili 10 srpskih državljana.

“Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete”, navodi se u saopštenju policije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com