TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

VIDOVDAN – DAN GRADA KRUŠEVCA

KRUŠEVAC: VENCI NA SPOMENIK KOSOVSKIM JUNACIMA POVODOM VIDOVDANA

Državni i čelnici Grada Kruševca su tokom ceremonije obeležavanja Vidovdana položili vence na spomenik Kosovskim junacima koji predstavlja simbol grada.

U ime predsednika Srbije, Aleksandra Vučić, venac je položila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kisić u Kruševcu: Očuvanje mira prioritet Srbije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić čestitala je danas svim građanima Vidovdan, poručujući da je očuvanje mira i stabilnosti osnovni prioritet naše zemlje.

“Dan kada se sa pijetetom sećamo kosovskih junaka, naši slavni i hrabri preci od Gazimestana do Košara su izvojevali slobodu u kojoj mi danas živimo, jer samo u miru i slobodi naša zenmlja može dalje da se razvija i ekonomski i privredno jača”, poručila je Kisić u Kruševcu.

Ona je istakla da se danas, sa velikom zahvalnošću, sećamo naših slavnih i hrabrih predaka.

“Večno smo im zahvalni za ideale za koje smo se borili i koje su nam ostavili u amanet i zato je naše obećanje da ćemo dalje štititi i čuvati našu Srbiju, jačati i razvijati i nikada nećemo ugroziti druge, ali ćemo se uvek boriti za ono što je naše”, rekla je Kisić.

U Kruševcu se danas održava centralna komemorativna svečanost obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu.

NA TRGU KOSOVSKIH JUNAKA OTKRIVEN SPOMENIK STANISLAVU BINIČKOM

Spomenik Stanislavu Biničkom, tvorcu epskog “Marša na Drinu”, otkriven je, povodom Vidovdana na Trgu Kosovskih junaka uz zvuke Vojnog orkestra koji nosi njegovo ime.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com