TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 PROJEKTI 2021 Udarne VESTI Zdravstvo

MODERNA STIGLA U NIŠ, VAKCINACIJA UTORKOM I PETKOM (VIDEO)

Kovid ambulante niškog Doma zdravlja beleže 150 pozitivnih dnevno, tri puta manje nego pre desetak dana. Iako se broj novoobolelih smanjuje, direktor te zdravstvene ustanove Milorad Jerkan kaže da je situacija ozbiljna i da je vakcinacija presudna. Nišlije sada mogu da prime i vakcinu Moderna, koja će biti dostupna utorkom i petkom.

 

Do sada je u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja obavljeno više od 460.000 pregleda, dok je kod 52.800 građana utvrđena kovid infekcija. To su podaci za poslednje dve godine, kaže direktor te zdravtsvene ustanove prof. dr Milorad Jerkan. Iako je pre desetak dana bilo skoro 400 novozaraženih, a sada je oko 150, situacija je i dalje teška, ocenjuje Jerkan.

 

Veoma ozbiljna situacija, vakcinacija je neophodna. Bitno je poštovati pravila. Kod kineske vakcine potrebno je dati treću dozu posle četiri meseca. Obavezno je primiti sve tri doze, jer se pokazalo kao najsigurnije, kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

 

A u niški Dom zdravlja stigla je i vakcina Moderna. Građani će moći da je prime utorkom i petkom.

 

Razlog zašto se neće davati svakog dana jeste što je to vakicna desetodozna. Izuzetno je skupa, a mi ne želimo nijendu dozu da bacimo, kaže direktor Jerkan.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com