TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NA ZAHTEV STANARA UREĐEN MEĐUBLOKOVSKI PROSTOR (VIDEO)

 

 

Na zahtev građana uređen je međublokovski prostor kod stambenih zgrada između Bulevara Zorana Đinđića i Homoljske ulice. Oko 300 stanara zadovoljno je što im je nakon decenija asfaltiran deo ispred zgrada, a uskoro će, prema najavama nadležnih, ceo prostor biti oplemenjen zelenilom, postaviće se javna rasveta i obeležiti parking mesta.

Vatrogasna i vozila Hitne pomoći sad će bez problema da priđu stambenim zgradama između Bulevara Zorana Đinđića i Homoljske ulice, jer im je nakon 40 godina asflatiran deo kod garaža i ulaza zgrada. Sada žele da im se obeleže parking mesta oko zgrada.

U dogovoru sa nadležnima Grada Niša uskoro će međublokovski prostor biti oplemenjen zelenilom, a biće postavljena i javna rasveta i obeležena parking mesta.

Zoniranje u međublokovskom prostoru znači da će stanari dobiti povlašćenu parking kartu koja mesečno košta od 500 do 700 dinara i koja podrazumeva parkiranje vozila bez vremenskog ograničenja, kažu u “Parking servisu”.

Ovo je bila prilika i da stanari okolnih zgrada upute zahteve gradu za rešavanje drugih komunalnih problema i uređenja međublokovoskog prostora. Šta će prvi biti prvo na listi radova zavisi od izveštaja čuvara kvartrova koji sada beleže situaciju na terenu, kažu JKP “Mediana”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com