TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TELOM DANKE ILIĆ U OKOLINI SELA ZLOT

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona. U tom kraju ima mnogo rupa i jama, a juče je počela pretraga rupe duboke 70 metara.

Pretraga će se, kako se pretpostavlja, bazirati na selo Zlot i okolinu, jer postoji mnogo mesta za skrivanje, a i Lazareva pećina se nalazi na  tri do četiri kilometra.   Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa meštanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija koje mogu da upute na pravac gde bi moglo da bude telo Danke Ilić.

Policija je, u međuvremenu, uhapsila oca i brata osumnjičenog za ubistvo Danke. Brat je juče, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru. Otac i brat su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.   Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, R. D. određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

 

 

DIREKTOR BORSKOG VODOVODA PODNEO OSTAVKU

Direktor borskog javnog preduzeća Vodovod Goran Pavić podneo je jutros ostavku iz moralnih razlogasaopštio je gradonačelnik Bora. Mediji su preneli pisanu izjavu Pavića, u kojoj navodi da je ostavku podneo iz moralnih razloga, s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u tom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka.

 

Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost zbog ubistva Danke Ilić

radonačelnik Bora Aleksandar MILIKIĆ danas je najavio da će u narednom periodu, kada za to bude prilika i trenutak, biti proglašena trodnevna žalost zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić.

Gradonačelnik je naveo i da je direktor “Vodovoda” Bor Goran Pavić podneo ostavku iz moralnih razloga i jer kako je rekao, “ne može sve ovo da podnese”, a nakon što su dvojica radnika tog javnog preduzeća uhapšena zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Govoreći na konferenciji za medije povodom ubistva devojčice, MILIKIĆ je naveo da očekuje i veruje da će sud i tužilaštvo odgovornima dati maksimalne kazne zatvora.

“Mislim da je vreme da se za ovakve zločine razmišlja o promeni zakona, da se mnogo oštrije i mnogo čvršće ti ljudi kazne. Da se to nikada ne ponovi ni u Srbiji, ni u Boru, ni bilo gde” naglasio je on.

Naveo je i da se čuo sa ocem i bakom ubijene devojčice i izrazio im najdublje saučešće u ime grada Bora i svoje ime, dodajući da su oni jaki i da se dobro drže, koliko je to moguće u ovom trenutku.

“Ovo je velika tuga za sve nas koji živimo ovde u Boru. Veliki bol osećamo svi, ne samo građani Bora, nego država Srbija, cela Evropa i ceo svet. Teško je kada svi znamo da mlada osoba, dete, koje nije imalo prilike da proživi život, nastrada u ovakvom monstruoznom zločinu koji su počinili neki ljudi” naglasio je Milikić.

Gradonačelnik je pohvalio pripadnike MUP-a, navodeći da su oni uradili veliki posao i da su radili non-stop.

“Ovo treba da nam bude nauk da kao društvo moramo da budemo više oslonjeni jedni na druge, da moramo da osećamo tu empatiju, da moramo da brinemo o ljudima oko nas” poručio je MILIKIĆ i dodao da i on ima sina od dve godine, te da su mnogi njegovi prijatelji bili uključeni u potragu.

Novinarima i analitičarima je uputio molbu da istok Srbije, Bor i Vlahe koji žive na toj teritoriji ne stavljaju u kontekst loših ljudi, dodajući da na toj teritoriji živi 25.000 Vlaha.

Poručio je su u mnogim državama bili strašni zločini, čiji državljani nisu okarakterisani kao ubice, to ne bi trebalo raditi ni sa Vlasima.

MILIKIĆ je istakao da je oko 500 građana Bora bilo uključeno u potragu za Dankom Ilić, dok nisu u potpunosti potragu preuzeli pripadnici MUP-a.

“Nadali smo se i verovali smo da ovaj scenarij koji se pominjao na početku, pogrešan, da je Danka negde živa i da je Danka kao što se pojavilo u medijima, bila u Austriji i to nam je bila nada da će biti među nama” naveo je on.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com